Lieke de Vries - Klant en draagster van orthopedische schoenen en een orthese Lieke de Vries - Klant en draagster van orthopedische schoenen en een orthese

Klantverhalen

Lieke de Vries - Klant en draagster van orthopedische schoenen en een orthese

Lieke gaat voor prinsessen en musicals

Arjan, Lieke’s vader: ‘’Lieke is negen weken te vroeg geboren en had tijdens de bevalling zuurstofgebrek. Een MRI scan toonde aan dat op twee plekken in haar hersenen geen zuurstof is geweest. Vanaf die tijd zijn we met Lieke aan het revalideren. Dan kom je terecht in een circus dat nooit ophoudt. We zijn begonnen met therapie aan huis om alles soepel te houden en haar te leren kruipen. De basisdingen. Op dat moment wordt helemaal niet gepraat over of ze bijvoorbeeld ooit zal kunnen lopen… Daar kan niemand iets van zeggen. Elk kind ontwikkelt zich anders. Qua denken en doen zagen we vanaf het begin wel dat het goed zat. Hoe goed precies zal de tijd leren, maar tot nog toe is dat in ieder geval geen handicap.

Lieke kon niet naar een reguliere peuterschool. De therapie die ze nodig heeft, moest dan tijdens de naschoolse activiteiten plaatsvinden en dat zou teveel zijn. Dan ben je acht of negen uur extra met haar bezig. Dat zou Lieke niet trekken en wij ook niet. Dus zorgden we ervoor dat ze bij Klimmendaal Revalidatiespecialisten terecht kon, in de groep voor kinderen tot vier jaar, eigenlijk een soort van therapeutische peuterspeelzaal. Nu gaat ze naar Lichtenbeek, daar volgt ze basisonderwijs, met therapie als onderdeel van het lespakket. Als ze nu om vier uur naar huis komt, is alles klaar.

Via Klimmendaal kwamen we in aanraking met OIM Orthopedie. Op het moment dat Lieke eraan toe was om te gaan staan, maakten zij schoenen en beugels voor haar. OIM Orthopedie is bij Klimmendaal Revalidatiespecialisten gevestigd, dus dat ging vanzelf en we voelden nooit de behoefte om verder te kijken. We hebben geen klachten, alleen maar positieve ervaringen.

Ze kan nu goed kruipen en staan. Zelfstandig lopen kan ze nauwelijks, maar met een rollator gaat het redelijk. Dat lopen wordt nu heel erg gestimuleerd en we zien wel enige verbetering, maar of dat doorzet weet ik niet. Dat is afwachten… Ze zal altijd hulpmiddelen nodig hebben, maar we gaan voor zoveel mogelijk zelfstandigheid, zodat ze later op zichzelf kan wonen. Ik denk dat dat gaat lukken. Ze is een vrolijke meid, vriendelijk en heel open en ze legt makkelijk contact met iedereen. Ze houdt erg van muziek. Daar kan ze helemaal in verdwijnen. Lieke is helemaal gek van prinsessen en musicals. Wicked bijvoorbeeld…”

Lees ook het verhaal van Wim Pijl, adviseur van Lieke.