Jurre Bakker - Klant en drager van een siliconen voetprothese Jurre Bakker - Klant en drager van een siliconen voetprothese

Klantverhalen

Jurre Bakker - Klant en drager van een siliconen voetprothese

Een levensechte voet

Op 4-jarige leeftijd heeft Jurre Bakker (10) een ongeluk gehad waardoor hij zijn voet heeft moeten laten amputeren. Dit was geen makkelijk periode, voor Jurre en zijn omgeving was het flink schakelen. Inmiddels heeft Jurre nu al ruim 5 jaar een prothese. Toch had hij al die tijd  maar één wens: ‘nieuwe tenen.'

Speurwerk

Na heel wat speurwerk zijn Jurre en zijn moeder in contact gekomen met orthopedisch vakspecialist en beeldhouwer John Brandsen. Hij staat erom bekend de meest levensechte prothesen te maken. Jurre heeft zijn wens, nieuwe tenen, aan hem voorgelegd, en John is daar mee aan de slag gegaan.

Levensechte tenen

John heeft voor Jurre een levensecht lijkende siliconen voetprothese gemaakt. De andere voet van Jurre diende daarbij als voorbeeld. De nieuwe prothese is voor Jurre een grote verandering waar hij aan moet wennen, maar met behulp van de fysiotherapeut kan hij er steeds beter mee overweg. Het feit dat hij nu weer teenslippers en korte broeken kan dragen maakt hem zo gelukkig.

Beeldhouwer

John: 'Ik doe dit werk al vijftien jaar. Van huis uit ben ik beeldhouwer, en dat doe ik er ook nog steeds naast. Het bijzondere aan mijn werk als orthopedisch vakspecialist is het contact met klanten. Zij zijn geboren zonder ledemaat of verloren een ledemaat door een ongeluk. Grasmaaiers zijn berucht, maar ook trouwringen die achter hekken blijven hangen. Het is heel bijzonder als iemand met behulp van een prothese weer kan autorijden. Of typen, een instrument bespelen of gewoon iets weer kan pakken.

Meer over siliconenprothesen