Onderzoek en innovatie Onderzoek en innovatie

Onderzoek en innovatie

In onze branche is kennis van enorm belang. Daarmee kunnen wij mensen zo goed mogelijk helpen met hun beperking te leven. Elke innovatie kan zorgen voor meer bewegingsvrijheid, een beter evenwichtsgevoel, minder compensatiebewegingen et cetera. Continu wil OIM Orthopedie daarom weten hoe het beter kan. Hoe we dat doen? Samen met andere partijen werken wij aan wetenschappelijk onderzoek. Zo blijft niet alleen de kennis van ons personeel op het hoogste niveau, maar blijft ook de branche zich ontwikkelen.

Vooraanstaande kennis creëren

Vooraanstaande kennis creëren, dat is waar OIM Orthopedie mee bezig is. Wij initiëren niet alleen innovatieve trajecten, maar leveren ook een bijdrage aan die van anderen. De onderzoeken waarvoor OIM Orthopedie zich inzet, hebben één gemeenschappelijke deler: ze leiden tot nieuwe producten, productietechnieken of vernieuwde inzichten. Wij leveren onze bijdrage in natura, als onderdeel van een multidisciplinair team van artsen en onderzoekers. Het uiteindelijke resultaat: vooraanstaande producten die OIM Orthopedie snel kan leveren aan de markt. In bijzondere gevallen draagt OIM Orthopedie ook financieel bij aan wetenschappelijke onderzoeken.

Onze bijdrage in natura

Bij een onderzoek is een orthopedisch adviseur van OIM Orthopedie lid van een multidisciplinair team. Zijn inbreng bestaat uit kennis en tijd. De orthopedisch adviseur neemt deel aan de multidisciplinaire overleggen in het voortraject van een onderzoek. De onderzoeker, arts en onze orthopedisch adviseur bespreken daar onder meer aan welk profiel de cliënt moet voldoen om als testpersoon te kunnen fungeren voor het nieuw te ontwikkelen product of de nieuwe techniek. OIM Orthopedie helpt vervolgens mee om geschikte kandidaten te vinden en te benaderen. De orthopedisch adviseur maakt voor hen een orthese of prothese die voldoet aan de nieuw te testen techniek. Het onderzoeksteam maakt samen inzichtelijk of het nieuwe instrument een verbetering geeft in de beweging van de cliënt ten opzichte van zijn conventionele instrument. Onze orthopedisch adviseur heeft hier door zijn jarenlange ervaring een scherp oog voor.

OIM Stichting

OIM Orthopedie is onderdeel van OIM Stichting. OIM Stichting heeft maatschappelijke doelstellingen om onderzoeken en opleidingen van orthopedische instrumentmakers te bevorderen.

BRUCE evo evaluator: onze innovatieve partner op weg naar zinnige zorg

Het leveren van bewezen effectieve zorg is voor OIM Orthopedie een belangrijke drijfveer. Een volgende stap in de validering van onze zorg is de aanschaf van de BRUCE evo evaluator. Dit unieke meetinstrument wordt ingezet om objectief onderzoek te doen naar de effectiviteit van orthesen.

Meer informatie

Een knieorthese voor het herstel van kraakbeen

Het realiseren van een knie-orthese, die de knie dusdanig kan ontlasten dat kraakbeenherstel optreedt.

Meer informatie

3D technieken binnen OIM Orthopedie

OIM Orthopedie richt zich op de toekomst door delen van het aanmeetproces verregaand te digitaliseren.

Meer informatie