Onze werkwijze en kwaliteit Onze werkwijze en kwaliteit

Onze werkwijze en kwaliteit

Eigen expertisecentra

Wij zijn trots dat wij door een aantal zorgverzekeraars gecontracteerd zijn als expertisecentrum voor prothesiologie en orthesiologie. Dit betekent dat wij voldoen aan hun strenge kwaliteitscriteria en dat onze adviseurs voldoen aan alle gestelde opleidingseisen en zeer ervaren zijn. Wij werken nauw samen met specialisten en paramedici in multidisciplinaire behandelteams. Onze expertisecentra werken samen met vooraanstaande universiteiten aan wetenschappelijk onderzoek. 

Alle specialisten onder één dak

Wij hebben verspreid door Nederland onze eigen vestigingen. Op de meeste hiervan vind je al onze specialisten onder één dak. Van adviseur therapeutisch elastische kousen tot orthopedisch instrumentmaker. Daarmee garanderen we snelle en korte lijnen. Zodat je snel geholpen bent.

Multidisciplinaire teams

Daarnaast hebben onze adviseurs gezamenlijke spreekuren met medisch specialisten, huisartsen, fysiotherapeuten, ergotherapeuten en andere paramedici op locatie. Met onze multidisciplinaire aanpak kun je rekenen op een optimaal hulpmiddel, afgestemd op jouw persoonlijke situatie. Je vindt ons, op afspraak, in revalidatiecentra, ziekenhuizen, verzorgingshuizen en gezondheidscentra bij jou in de buurt.

De beste leveranciers

Je kunt van ons hulpmiddelen van de beste kwaliteit verwachten. Wij hebben samenwerkingsverbanden met alle grote industriële bedrijven in de orthopedie. Deze samenwerking leidt tot klantgestuurde innovatie. Zo kun je altijd rekenen op de nieuwste producten.

Klanttevredenheidonderzoek

Jouw mening over onze diensten en producten en je ervaring met onze medewerkers vinden wij erg belangrijk. Je krijgt daarom na aflevering van je orthopedische hulpmiddel een klanttevredenheidonderzoek via e-mail. Kun je daar niet op wachten? Deel jouw ervaring via Klantenvertellen nu direct!

Ons kwaliteitskeurmerk

Om de kwaliteit van onze hulpmiddelen te waarborgen hanteren we een kwaliteitssysteem: de richtlijnen van de S.E.M.H. (Stichting Erkenning Regeling Hulpmiddelen). Dit is een eis van de belangrijkste zorgverzekeraars. De SEMH is een onafhankelijke organisatie die in samenspraak met de branche, gebruikersorganisaties en zorgverzekeraars, eisen opstelt waaraan een erkend leverancier dient te voldoen. Elk jaar controleert de SEMH aan de hand van een toetsing of de leveranciers aan deze eisen voldoen. Wij zijn een erkend leverancier van Therapeutisch Elastische Kousen. 

Wij hebben geen winstoogmerk

Wij zijn onderdeel van OIM Stichting en hebben dan ook geen winstoogmerk. OIM Stichting heeft maatschappelijke doelstellingen om onderzoeken en opleidingen van orthopedische schoentechnici en orthopedische instrumentmakers te bevorderen.

Vergoeding van je hulpmiddel

Voor de hulpmiddelen die wij leveren en voor zover zij onderdeel zijn van de basisverzekering of de Wet langdurige zorg, hebben wij overeenkomsten met alle zorgverzekeraars en zorgkantoren (uitvoerders van de Wet langdurige zorg). Ook maken wij afspraken met ziekenhuizen en instellingen over hulpmiddelen die geleverd worden in het kader van de medisch specialistische zorg (DOT financiering). Wij kennen een goede prijs-kwaliteitverhouding en treden in de samenwerking op als partner van het ziekenhuis of de instelling, zijn bemiddelaar en voeren triage uit bij de aanvraag naar zorgverzekeraars en zorgkantoren. 

Of je voor vergoeding in aanmerking komt, hangt ervan af of je een indicatie hebt voor het betreffende hulpmiddel. Of deze vergoeding ook volledig is, hangt ervan af of voor het hulpmiddel een eigen bijdrage geldt en of een maximumvergoeding geldt. Daarnaast kan sprake zijn van een eigen risico. Informeer bij je orthopedisch adviseur, bekijk je polis en het Reglement Hulpmiddelen van je zorgverzekeraar. Lees meer op de pagina over vergoedingen