Flinke stap voorwaarts in 3D-printen orthopedische voorzieningen Flinke stap voorwaarts in 3D-printen orthopedische voorzieningen

Flinke stap voorwaarts in 3D-printen orthopedische voorzieningen

12 juni 2018

Na een intensieve periode van onderzoek en ontwikkeling hebben OIM Orthopedie, Hulotech en HP samen een flinke stap voorwaarts gezet in het 3D printen van orthopedische maatwerkvoorzieningen!

Sterk genoeg voor dagelijks gebruik

Peter de Groot, orthopedisch adviseur OIM Orthopedie: “Al een aantal jaren is OIM Orthopedie volop actief met het onderzoeken van de mogelijkheid om een deel van onze orthopedische maatwerkvoorzieningen 3D te printen. Denk daarbij aan het 3D printen van stompkokers en hand- en polsorthesen. Tot voor kort was het grootste probleem dat de geprinte materialen niet sterk genoeg waren voor het dagelijks gebruik. Daar is nu met een nieuwe 3D printer van HP en de samenwerking met Hulotech een einde aan gekomen.

Meer draagcomfort en technische mogelijkheden

Deze ontwikkeling is niet onopgemerkt gebleven in de markt en onze producten waren onlangs te zien op de vakbeurs OTWorld in Leipzig. Een 3D-geprint product levert niet alleen meer draagcomfort op voor de klant, we kunnen nu ook technisch ingewikkelde voorzieningen op een snelle en voordelige manier produceren. Peter: “Zo leveren we voor hetzelfde geld een beter product én we produceren ook minder restafval.”

Vol trots laten we in onderstaande video zien hoe het hele proces van scannen tot 3D-printen van een prothesekoker gaat.