ISPO waardeert Noppe/OIM Orthopedie in 'precision orthotics team' met 2e prijs ISPO waardeert Noppe/OIM Orthopedie in 'precision orthotics team' met 2e prijs

ISPO waardeert Noppe/OIM Orthopedie in 'precision orthotics team' met 2e prijs

29 mei 2017

Tijdens het onlangs gehouden ISPO Wereldcongres in Kaapstad werden prijzen uitgereikt voor de meest innovatieve ontwikkelingen op het gebied van orthesiologie en prothesiologie. De tweede prijs ging naar het onderzoeks- en artsenteam van het VU/AMC waarin o.a. Prof. Dr. Jaap Harlaar, Prof. Dr. Jules Becher en Prof. Dr. Frans Nollet zich samen met Kees Noppe jaren hebben bezig gehouden met het onderzoek naar het voorschrijven van de meest passende orthese en de ontwikkeling van lichtgewicht dynamische ‘precision orthesen’.

De jarenlange samenwerking tussen de universitaire medische centra van Amsterdam en Noppe Orthopedie (nu OIM Orthopedie in Noordwijkerhout) heeft geleid tot zeer specifieke kennis op het gebied van loopgerelateerde problemen, zoals bij cerebrale parese en neuromusculaire aandoeningen. Deze klinisch wetenschappelijke kennis is gebaseerd op bewegingsanalyse van het looppatroon van de patiënt en een op de biomechanica gestoelde optimalisatie. Met deze aanpak wordt de constructie van de orthese zodanig gerealiseerd dat de loopvaardigheid van patiënten maximaal wordt ondersteund.

De bijdrage vanuit Noppe/OIM Orthopedie is de ontwikkeling van een lichtgewicht dynamische orthese die precies aan de noodzakelijke eisen kan voldoen. OIM Orthopedie is enorm trots dat het werk van het ‘precison orthotics team’ op deze wijze internationaal wordt erkend! De prijs bestond uit een oorkonde en een eervolle vermelding.

De ISPO (International Society for Prosthetics and Orthotics) is de internationale wetenschappelijke vereniging voor alle deskundigen op het gebied van prothesen, orthesen en orthopedische schoentechniek en andere lichaamsgebonden hulpmiddelen. Een belangrijke doelstelling van ISPO Nederland is het onderling uitwisselen van wetenschappelijke en praktische kennis van haar leden.