Hoera! OIM Orthopedie is 40 Jaar! Hoera! OIM Orthopedie is 40 Jaar!

Hoera! OIM Orthopedie is 40 Jaar!

01 april 2021

De tijd is aangebroken om een welverdiend gebakje aan te snijden en met trots terug te blikken hoe ver onze organisatie het heeft geschopt. Want OIM Orthopedie bestaat op 1 april 2021 alweer 40 jaar.

Wij staan voor uitstekende hulpmiddelenzorg

OIM Orthopedie staat al sinds 1981 voor uitstekende hulmiddelenzorg, en dat willen we altijd zo houden. Dat kan alleen omdat we meer dan vierhonderd gepassioneerde medewerkers hebben, die elke dag hun uiterste best doen om onze klanten naar volle tevredenheid te helpen.

Deze passie is terug te zien aan de hoge klanttevredenheid en de positieve reacties die OIM Orthopedie heeft vergaard voor het werk dat we leveren. Die reacties zien we als bewijs dat we ons op het goede pad bevinden, en dat we als organisatie alleen maar voorwaarts blijven bewegen.

Dankjewel samenwerkingspartners!

In de afgelopen 40 jaar hebben we een geweldig netwerk van samenwerkingspartners opgebouwd. Zonder deze samenwerkingen hadden we nooit zover kunnen komen.

Onze dankbaarheid gaat dan ook uit naar onze partners, die ons hebben laten groeien tot de organisatie die we nu zijn: Het Universitair Medisch Centrum Groningen, De Sint Maartenskliniek, Revalidatie Friesland, Amsterdam AMC, Reade, De Vogellanden, Het Radboud Universitair Medisch Centrum, Basalt revalidatie, Rap, Klimmendaal Revalidatiespecialisten, Revant Medisch Specialistische Revalidatie, Tolbrug Revalidatiegeneeskunde en Heliomare.

Het begon met de oprichting van een stichting

Sinds de oprichting van de eerste werkplaats in Haren in 1981 is OIM Orthopedie uitgegroeid tot een van de grootste aanbieders van orthopedische hulpmiddelenzorg van Nederland. De stichting werd opgericht op verzoek van revalidatieartsen werkzaam bij Beatrixoord en het UMCG (destijds Academisch Ziekenhuis Groningen). Zij hadden aangegeven dat er behoefte was aan een werkplaats voor orthopedische hulpmiddelen in de buurt van het ziekenhuis. Er werkten toen een handjevol mensen bij ons, in wat toen de naam stichting Orthopedische Instrumentenmakerij Noord-Nederland kreeg. Inmiddels hebben we maar liefst 29 locaties door heel Nederland, en nog véél meer spreekuurlocaties.