Grootse heropening Sint Maartenskliniek in Nijmegen Grootse heropening Sint Maartenskliniek in Nijmegen

Grootse heropening Sint Maartenskliniek in Nijmegen

15 maart 2018

Afgelopen vrijdag 9 maart was de officiële heropening van de volledig verbouwde locatie van OIM Orthopedie in de Sint Maartenskliniek. De kliniek staat internationaal hoog aangeschreven en is als enige in Nederland gespecialiseerd in houding en beweging (orthopedie, reumatologie, revalidatiegeneeskunde en pijnbestrijding) van volwassenen en kinderen.

De verbouwing zal tot nog betere zorg leiden. Van de oorspronkelijke locatie in Nijmegen zijn alleen de bakstenen blijven staan. Van binnen is alles veranderd, gemoderniseerd en anders ingedeeld. Cliënten hoeven in minder gevallen met de lift naar de eerste verdieping. Er is een nieuw videolab voor een optimale aanmeting en afstelling van hulpmiddelen voor patiënten. De verbouwde kliniek heeft grotere paskamers, mooie flexwerkruimtes voor de behandelaars en een grote presentatieruimte die wordt gebruikt voor externe inhoudelijke scholingen over innovaties en casuïstiek.

Innovatief werken
De combinatie van klantgerichtheid, kennis en het werken met specialistische teams maken de samenwerking tussen OIM Orthopedie en de Sint Maartenskliniek tot een groot internationaal succes. Professor en directeur van de Sint Maartenskliniek Mark Van Houdenhoven: “De Sint Maartenskliniek en OIM Orthopedie versterken elkaar op basis van innovatief en ondernemend werken en dat wordt nu alleen maar beter. Het vernieuwde gebouw en de moderne faciliteiten hebben meer toegevoegde waarde voor de behandelingen van onze patiënten.”

Garik Khatschatrian, integraal verantwoordelijk manager OIM Orthopedie voor de Sint Maartenskliniek en omgeving beaamt dit: “Wij zijn erg blij met al die prachtige nieuwe ruimtes. We vinden het belangrijk dat onze cliënten de best mogelijke zorg krijgen. Daarom zoeken we altijd naar wat beter kan en deze verbouwing draagt bij aan betere zorg. Bovendien werken onze adviseurs nu in een prettigere omgeving en dat is niet alleen fijn voor henzelf, maar het werkt ook door in de samenwerking en het contact met de klant.”

Nieuwe 2D videoanalyse
Nieuw in de OIM vestiging is de 2D videoanalyse, het C-max systeem, voor mensen die een prothese of orthese hebben vanwege een amputatie of spierziekte. Garik Khatschatrian: “Hiermee kan je precies zien hoe mensen met en zonder de voorziening lopen, en kunnen we ter plekke de voorziening aanpassen. Zo optimaliseren we het gebruik van het hulpmiddel voor cliënten.” Daarnaast wordt de apparatuur ingezet om wetenschappelijk onderzoek te doen samen met de afdeling Research, Development & Education van de Sint Maartenskliniek naar het selectie- en ontwerpproces van orthopedische hulpmiddelen en de meting naar de effectiviteit (evidence based) van de gekozen oplossing.

Over de Sint Maartenskliniek en OIM Orthopedie
De Sint Maartenskliniek is als enige ziekenhuis in Nederland gespecialiseerd in houding en beweging. De kliniek richt zich op behandeling van alle orthopedische aandoeningen, reumatische ziekten, revalidatie na ziekte of een ongeval, pijnbehandeling en kinderzorg. De Sint Maartenskliniek is een van de beste vijf klinieken in Europa en een van de beste dertien klinieken in de wereld. Er worden unieke operaties uitgevoerd en er wordt gewerkt met specialistische teams. De vestigingen bevinden zich in Nijmegen, Boxmeer, Woerden, Mijdrecht, Panningen en Geldrop. OIM Orthopedie is te vinden in het T-gebouw van de Sint Maartenskliniek.