Feestelijke opening OIM Orthopedie Heerlen centrum Feestelijke opening OIM Orthopedie Heerlen centrum

Feestelijke opening OIM Orthopedie Heerlen centrum

26 november 2018

Op zaterdag 24 november opende het Parallel gebouw aan de Akerstraat 27 in Heerlen haar deuren. OIM Orthopedie Heerlen centrum, de nieuwste vestiging van OIM Orthopedie in Heerlen, is een van de negen zorgaanbieders in dit gebouw. Om de opening van het gebouw te vieren organiseerden Stichting Parallel, OIM Orthopedie en de andere organisaties een feestelijke opening voor verwijzers, klanten en belangstellenden.

Nauwe samenwerking RAP Revalidatie

Voor de medewerkers van OIM Orthopedie Heerlen centrum is vooral de nauwe, overigens niet exclusieve, samenwerking met RAP Revalidatie belangrijk. Met slechts 50 meter tussen beide partijen in het Parallel gebouw, kunnen patiënten van RAP Revalidatie en OIM orthopedie profiteren van een nauwe samenwerking in multidisciplinair verband. Robert Muhlig, revalidatiearts van RAP Revalidatie, is een van de initiatiefnemers van stichting Parallel. Met drie andere revalidatieartsen en een fysiotherapeut bedacht hij een plan om de missie van RAP Revalidatie verder gestalte te geven in het Parallel gebouw waar verschillende zorgaanbieders hun krachten bundelen om samen met patiënten te werken aan de beste zorg voor hen.

“Deze samenwerking is een mooi voorbeeld hoe zorgaanbieders met elkaar kunnen samenwerken en proberen een meerwaarde voor elkaar te zijn,” vertelt Mark Huijsmans, behandelaar orthopedische schoenen bij OIM Orthopedie. “Zo zien wij de samenwerking met RAP Revalidatie ook. Patiënten die daar voor dagbehandeling komen, kunnen wij voorzien van orthopedische instrumenten en onze klanten kunnen dankzij het goede contact en de korte communicatielijnen bij het RAP terecht voor medische en ondersteunende zorg.” Ook Robert Muhlig ziet in de samenwerking een duidelijke meerwaarde: “Omdat we dichtbij elkaar zitten, kunnen we patiënten zo snel mogelijk van advies of een oplossing voorzien. Behalve praktische voordelen, biedt de landelijke organisatie van OIM Orthopedie ook kansen. Ze bieden een breed pakket aan diensten van orthopedische schoenen tot prothesen aan en hebben de juiste expertise in huis.”

Looplab

Behalve de multidisciplinaire samenwerking biedt de nieuwe locatie van OIM Orthopedie nog een andere mogelijkheid. Aan de Akerstraat wordt namelijk een looplab geopend. Dit moderne, digitale meet- en registratiesysteem meet welke bewegingen iemand maakt tijdens het lopen. Met behulp van tweedimensionale video-analyse kan de orthopedisch adviseur een hulpmiddel, zoals een prothese, optimaal maken en afstellen zodat lopen zo prettig mogelijk is Uiteindelijk hebben niet alleen de behandelaar en de patiënt hier profijt van want het is de bedoeling om het looplab met andere professionals te delen en beschikbaar te maken voor scholing van andere zorgaanbieders.

OIM Orthopedie Heerlen centrum

De nieuwe vestiging van OIM Orthopedie in het Parallel gebouw is een extra vestiging in Heerlen. De oorspronkelijke vestiging aan In de Cramer blijft namelijk bestaan. In het Parallel gebouw aan de Akerstraat 27 kunnen klanten van OIM Orthopedie terecht voor het aanmeten van orthesen, prothesen, orthopedische schoenen, steunzolen en steunkousen. De locatie waar de negen aanbieders van diensten en zorg zich hebben gevestigd, wordt geëxploiteerd door stichting Parallel. Samen bundelen zij hun krachten om een verbindende missie te vervullen: met patiënten, cliënten en klanten werken aan wat werkt voor hen.